DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Koncerty a akce 2016

1.9.2016 Páté kolo u vozu a ATP Band - Vagon, Praha

Ten koncert byl koncertem pro Pavla Zajíčka. Skupina muzikantů z ATP Bandu se rozhodla, že podpoří P.Z. v jeho nelehké situlaci a uspořádala koncert, kde výtěžek ze vstupného byl celý pro Pavla.

Jako první vystoupila skupina Paté kolo u vozu,která hraje blues, ale zároveň se hlásí k odkazům undergroundu. Jedním z textů je  od Roga, o kterém jsem již několikrát psal. Klukům jsem dal po odehrání jejich skladeb vizitku s tím, že se ozvou, ale asi to fakt bude underground, nebo kontakt na mne někdo ztratil. Myslel jsem, že by to mohl být článek a jejich představení se ostatním, ale asi to vyjde jindy.....

Po přestávce vystoupil ATP Band, který netřeba představovat těm,kdo mají rádi Velvety...Výborně zahrané, krásná intonace zpěváků, skladby odehrané od srdce.

Lukáš Teklý - viola,kytara,zpěv,

Viktor Jordan - zpěv

Anička pospíšilová - zpěv

Jiří Kletečka - klávesy

František Glazar - kytara

Tomáš Skřivánek - baskytara

Adam Bejšovec - bicí

Přídavek pro diváky,spokojenost a dobrý pocit, že existují takový lidi jako je tahle kapela.

Jo a kluci malý šťouchnutí...aktualizujte si webovky a Band Zone jooo :)

 

 

29.8.2016 Jull Dajen - křest nového CD

Skupinu založil vroce 2002 Petr Štramberský,kytarista hrající v obráceném gardu.Je autorem většiny skladeb a to v českém,anglickém a francouzském jazyce.Dalšími členy jsou Dušan Navařík - příčná flétna,bohém a virtuos na akordeon František Tomášek, Jarda Kestřánek hrající na basovou kytaru, mág na housle Pavel Cingl, bicí obsluhuje skvělý Míra Pekař a třešnička na dortu - Bára Málková - zpěv,tamburína. 

Skupina hraje vlastní skladby,které mají blízko k bretaňskému,irskému a skandinávskému folkloru.

Popravdě řečeno, seznam skladeb nečekejte. František, jak je jeho zvykem, ohlašoval skladby, které však byly na pořadu koncertu až později a ve funkci konferenciera by rozhodil i legendárního Felixe H.

Na kapele je znát, že mají nacvičeno.Kdo by čekal trápení ve zkušebně,tak ten se mýlí.Dělají to jednoduše. Jedou na koncertní šnůru do Francie, kde během 10 dnů odehrají 17 koncertů. Slušná porce.A možná proto jsou v tak skvělé kondici. Nejsem hudebník, ale pokud někde zaskřípe písek v soukolí, tak to někdy i poznám. Tady se nedá nic vytknout, tady se musí jen chválit,chválit a chválit.....

V druhé půli večera bylo pokřtěno nové CD s názvem SALAMANDER. Kmotrem byl legendární František Černý ( Čechomor ), který si s kapelou zahrál dvě skladby a doprovodila je i zpěvačka Markéta Poulíčková.

Křest byl stylový a to lahví dobrého cideru, který kapela nezištně nabídla i divákům a tak lahev kolovala sálem.

Druhá polovina utekla moc rychle a tak byl i přídavek, děkovačka kapely a myslím, že každý, kdo přišel určitě  nelitoval.

Moc díky, byl to krásný večer.

 

 

 

 

 

10.5.2016 Křest knihy Malana Kozelky Fastfood

Je pěkné,že ještě v dnešní době dokáže držet slovo.

Důkazem je Jan Těsnohlídek ml., který dal před smrtí Milana Kozelky slib, že vydá jeho (ne) sbírku a cca jeden a půl roce od Milanovy smrti se tak stalo.

Setkání proběhlo v Milanově oblíbené hospodě Sokol, která již nevypadá jak za Milanova života,vystřídalo se zde několik nájemců, ale duch Milana i jeho fotografie je stále v této hospodě.V čtení se vystřídal Karel Škrabal,John Book,Jan Těsnohlídek ml.,Pavla Vaculíková a Milan Kohout.Sešlo se několik dalších kamarádů - např. Vladimír Zavadil,Ivan Bukovský,Dáda Libansky,Dana Syslová,Joska Skalnik, Peter Larsson a další.

Hodně se diskutovalo,však znáte Johna, nebo Milana Kohouta :) Vladimírovi Zavadilovi jsem při poslouchání jeho historek z sedmdesátých let už po několikrát říkal,ať to sepíše.Ivan Bukovský má dost fotografií Milana ze sedmdesátých let a negativy má někde jak říká v té černé díře v ateliéru.

Zakončení bylo na silných jedincích a tak okolo půl jedné ráno jsem společně s J.Těsnohlídkem ml. a Pavlou Vaculíkovou opouštěl Milanův lokál a šel k domovu.

Čtu v doslovu od Niny Vangeli.

Kozelka to je.Sedí na stromě a podřezává si pod sebou větev.

 

 

 

13.2.2016 Bojanovice - po 40 letech znovu

Tak se to tady v Bojanovicích zase sešlo.Máničky,androš a spousta dobrých lidí. Večerem provázel František Stárek.

Jako první vystoupila Umělá hmota a jako vždy Dino se svými tanečními kreacemi a pohybem rozpumpoval sál.V přestávce Franta promítal fotpografie z dob dávných a na řadu přišla kapela DG 307, která do svého repertoáru nacvičila i jednu skladbu,která se v Bojanovicích hrála před čtyřiceti lety.I když kdo ví jak to tenkrát bylo.Franta Stárek na jevišti prohlašoval,že DG 307 tenkrát nevystoupilo, protože se Pavel Zajíček s Mejlou ožral jak Zeppelin - tak nevím. Vlastně v tí době mě bylo třináct let,tak to jsem tam fakt nebyl, budeme tedy věřit pamětníkům.

Další vystoupení patřilo PPU. No, vlastně Plastic People Of the Universe - New Generation. Pochyby, kterí zazněly jak na facebooku,a nebo jinde kapela složená z nových hráčů smetla uragánem.Jejich výkon nebyl poznamenán ani tím, že kapela měla cca 2 zkoušky. Obecenstvo chtělo přídavky, ale jak pravil Kába, nebylo by to fér k dalším vystupujícím.

Na závěr vystoupil Pepa Pilař se skupinou Classic rock & roll band. S kapelou so zahrál Ivo Pospíšil a přestože ho znám už dlouho tak na podiu jsem ho s basovou kytarou viděl poprvé..

 

Díky všem vystupujícím a hlavně pořadatelům,výborně zvládnutý koncert. Dest hvězd z deseti.

 

22.1.2016 Koncert PPU na Klamovce

( Ne ) Tradiční koncert hned z několika důvodů. alespoň pro mne.

Už před začátkem programu bylo za hudebníky připevněno plátno s podobiznou I.M.Jirouse a Mejly Hlavsy. Uprostřed v červené barvě vyvedená písmena PPU. Návrha a realizace akademický malíř Martin Frind, který se rovněž přišel podívat.

Složení kapely je jiné než v minulosti. Na basové kytaře uvidíte Tomáše Skřivánka ( např. ATP Band, Krchovský), bicí má pevně v rukou Jan Ježek ( např. Cuprum, Šlapeto a další ).Další ze zásadních změn je absence Vráti Brabence. Musím uznat, že to chlapcům v nové sestavě šlape výborně. Tak jen za mne, byl jsem nadšený a moc se mi to líbilo. Před přestávkou předal Petr Bohunovský za občanské sdružení Přátelé českého undergroundu a Voknoviny výtěžek sbírky na PPU ( ukradené nástroje ).

Pokud máte na mne dotazy,stejně jako na koncertě, proč odešla rytmika, jak s Vráťou a co se stalo,proč je to takhle ? Tak za prvé nejsem tiskový mluvčí kapely, za druhé nejsem ani členem a vždycky budu mít na věc svůj náhled a ten si nechám pro sebe. Je to opravdu rozhodnutí jen jejich a netřeba s prominutím přisírat zaručené informace.

A abych nezapomněl, výborně jsem si popovídal s M.Frind i když nás trochu rušil Hendrix, který se právě vrátil s Vídně a byl hodně veselý. 

Pokud chcete PPU slyšet naživo,tak nejbližší koncerty jsou

30.1. Žatec       13.2. Bojanovice         17.2. Praha - Café V lese   

 

20.1.2016 Křest knihy Turnový háj 4 

Eva Turnová včera pokřtila svou již čtvrtou knihu Turnový háj 4.

Večerem provázel Igor Malijevský,knihu pokřtila dcera Johanka Dobrá a v po přestávce došlo i k dražbě knihy,kde nový majitel získal ojedinělý exemplář ozdobený otiskem palce E.T. ( jak říkal Igor,zkratku E.T. čtěte,jak je libo )

V průběhu večera zahrála kapela Eturnity ve složení Eva Turnová ( basová kytara), Jaroslav Kvasnička   ( bicí ), Michal Ntech ( klávesy ). Jako host se skupinou vystoupil Vratislav Brabenec.Na zadním plátně byly promítány obrazy Evy Turnové.

Po přestávce byla promítána zdravice Boba Dylena, který se bohužel nemohl dostavit, alespoň Evě gratuloval k nové knize. Taky prý trochu píše a maluje a pokud Eva přijme jeho pozvání, bude na ní na letišti čekat limuzína.No rýsuje se nám asi nový projekt, nechme se překvapit.

A vystoupil host ze Slovenska - kapela Longital ve složení Daniel Salontay ( el.kytara ), Shina ( zpěv, basová kytara) a Marián Slávka ( bicí, klávesy). Stálice slovenské hudební scény, která má za sebou devět alb.

Na závěr večera společně vystoupily obě dvě kapely na jednom podiu.

 

Eturnity, jako staronovému projektu přeji hodně nápadů k dalšímu rozvoji.

Díky za nádherný večer ...