DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Koncerty a akce 2014

Vítejte v sekci Koncerty a akce 2014

--------------------------------------------------------------------------------------------

25.3.2014

Lorraine Leckie & Her Demons , New York Junk a Phil Shoenfelt & Southern Cross

Koncert se konal tradičně v Malostranské besedě...

Naposledy jsem skupinu New York Junk slyšel v roce 2012,Lorraine a její uskupení vůbec.

Southern Cross slýchávám průbežně...podle toho jak vyjde čas.

Ale zpět k Lorraine a Her Demons viz. http://lorraineleckie.com/

Vystoupení bylo výborné,navíc se skupinou hostoval Pavel Cingl na housle a to je záruka kvality.

Lorraine zkusila i komunikovat s publikem v češtině a Pavla nám představila jako svého kovboje z Aljašky,což Pavel doplnil kloboukem,nezbytným to atributem většiny muzikantů ( a tak se zařadil,mezi moje ,,oblíbence",protože ,jak každý fotograf ví, střecha klobouku dává pěkný stín,t akže potom chytáte jen záklony,aby ta fotka nějak vypadala)Alke to samozřejmě nemyslím úplně vážně.....

Následoval New York Junk a já si to po dvou letech vychutnal s vystupujícím Joe Sztabnikem a jeho partou,kde na basu hraje Cynthia Ross.Cynthia na sobě nedala nic znát, ale moc dobře ji nebylo, on zánět středního ucha není nic moc.....

A nakonec Phil a Southern Cross......popravdě řečeno zklamán jsem nebyl, ale jako by chyběla jiskra, co zažehne plamen.V připadě SC to byl vždy snad plamenomet a spousta show a jiskření na podiu ,alespoň tak jsem je v minulých vystoupeních vždy viděl.

A druhy den jsem si přečetl na FB zprávu, že SC pokračuje po 16 letech bez Pavla Cingla.

viz OZNÁMENÍ: Vzhledem k nenapravitelnému přerušení komunikace mezi Pavlem Cinglem a ostatními členy Southern Cross, byl Pavel požádán, aby opustil kapelu po nedávném turné s New York Junk a Lorraine Leckie. Pavlovi byla nabídnuta možnost pokračovat v duu Shoenfelt/Cingl, ale to Pavel odmítl. Phil Shoenfelt & Southern Cross pokračují s výjimečným hudebníkem Davidem Babkou na sólovou kytaru, slide kytaru a pedal steel kytaru. Těšíme se na shledanou ve zbrusu nové sestavě s novým zvukem při nadcházejících i budoucích koncertech.

Takže poslední koncert jsem viděl, slyšel, nafotil a všem , jak Pavlovi tak i Southern Cross přeji mnoho úspěchů v jejich projektech......

 

 

26.2.2014

České podzemí, americké podsvětí

Galerie Montmartre, Řetězová 7, Praha 1

Nakladatelství Pulchra představilo dvě knihy ze své loňské produkce, které každá po svém vyprávějí o životě v undergroundu. První z nich je autobiografický román Nemáte šanci, příběhy z amerického podsvětí Jacka Blacka, tuláka, narkomana a kriminálníka, z Ameriky dvacátých let, jenž se stal ikonou pro celou generaci beatniků. Druhá s názvem Trable den co den, vzpomínky na léta nejen v undergroundu je svědectvím Otakara "Alfréda" Michla o českém uměleckém podzemí, a to od počátku sedmdesátých let až po současnost.

Z knihy Trable den co den četl Otakar „Alfréd“ Michl a Anežka Michlová. Z textu Nemáte šanci překladatel Tomáš Míka.

Knihu Trable den co den pokřtil Eugen Brikcius.

 


Společně zahrají: Otakar „Alfréd“ Michl, Pepa Janíček, Honza Pech a Milan „Dino“ Vopálka.

 

 

 

25.2.2014 

Plastic People Of the Universe -Klub Vagon

Vystoupení se konalo v rámci mezinárodního projektu proti totalitě MeneTekel.

Pražská rocková kapela,která patřila mezi hlavní protagonisty hnutí Undergroundu a vzhledem ke svému nekonformnímu vystupování často zažívala perzekuce a věznění ve vykonstruovaných procesech. 

Třikrát bravo, výborný koncert a výborné obecenstvo, které si vyžádalo hned tři přídavky a pokud by to Kába neukončil,tak hrají dodnes :)

 

 

25.2.2014

Křest knihy Borise Viana Krutá dobrodružství

Výbor z básnického díla známého francouzského všestranného umělce pokřtěn 25. 2. v Kavárně a čajovně U Božího mlýna.Autorovy texty zarecitoval a zazpíval Jiří Dědeček a Sbor břežanských kastrátů. Knihu pokřtil Vratislav Brabenec.

Vydalonakladatelství Maťa v edici Bouře., sv. 9. Ilustrovala Marcela Štědrová.

Lubore příště více světla,nevzal jsem blesk,tak jsem vydojil maximum co šlo...... ale jinak perfekt a všem moc díky.....

2.2.2014

Koncert Viktorie Dědečkové a Františka Tomáška

Slavnostní koncert osmdesátiletému výročí od narození největší jazzové zpěvačky v  FreeMasonic club pub

Viktorie Dědečková/ zpěv

František Tomášek/ akordeon

Po pražských klubech, lodích, divadelních kavárnách, barech a hospodách se již dva roky objevuje dvojice, při jejíž produkci často prýští emoce z pódia i z publika. Charismatický akordeonista a působivá zpěvačka hrají především staré šansony, jazz, blues, swing a muzikálové písně 20. - 70. let.

Přítomni byli i přátelé Viktorky a Františka a na dceru se přišel podívat i Jiří Dědeček - překladatel,básník,šansoniér.

Františka znám z jeho půsebení v několika kapelách ( a taky jako skvělého akordeonistu ) a čas od času dáme řeč v oblíbené hospodě muzikantů - U prince Miroslava.Proto mne potěšilo jeho pozvání na koncert ve FreeMeasonic club pubu.A opravdu jsem nelitoval....Viktorku jsem do té doby neslyšel a tak jsem byl zvědav,jak se s takovou výzvou popere.

A oba dva na jedna plus.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1.2.2014

Osmý ročník undergroundového plesu.

Teda osmičku jsem napsal,ale záhy byl upozorněn,že to Svědek pravděpodobně nějak špatně spočítal a že je to vlastně šestý............,ale už jsem to tak nechal.

V Besední restaraci v Hlupočepech ,vystoupily kapely Černá rokle,Hally Belly,Sladky Konec,Umělá Hmota, Dech dechtu s hostem  - trumpetistou František Čuňas Stárek .

Účast jsem čekal poněkud větší,ale co chtít,když propagace od pořadatelů vázne....já jsem se o plesu dozvěděl v den konání odpoledne.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

29.1.2014

Koncert Phila Shoenfelta & Pavla Cingla v Blues sklep v Liliové ulici jako vždy bezchybný s drsnými baladami a s hlasem,který mě osobně připomíná Nicka Cave ( mimochodem Phil s Cavem učinkoval ).Kromě Phila musím zmínit i bezchybné housle Pavla Cingla a pokud se zasníte,tak čaroděj Pavel skutečně kouzlí o sto šest. Zde bych zvolil srovnání s Janem Hrubým,teda aby nám Pavel moc nezpychl :)

Zazněly pro mne důvěrné ,,fláky"  Only You, Dead Flowers For Alice, Black Rain, Letter From Berlin a další....koneckonců, jejich CD mám doma a dost často si je pouštím....,ale naživo je naživo,o tom žádná.

Podle informací od Pavla se můžeme těšit na nové projekty a to jak hudební tak spisovatelské.Ale prozrazovat nebudu :)

Pavel po své první úspěšné knize Pitralon ,která byla autobiografická, chystá další knihu ,ale víc se dozvíte cca v březnu.

Fotky z koncertu najdete na http://www.diblikphoto.com/291-Phil-Shoenfelt-_-Pavel-Cingl.html

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

25.1.2014

Velké poděkování Standovi Pitašovi z Šonova a celému jeho kolektivu,zvukaři a všem posluchačům kteří přišli na koncert DG 307 a Půlnoci....bylo to fantastické a kdo jste,tak jako já nebyl ještě u Standy na statku,podívejte se na jeho stránky,neb další akce jsou připravovány....
DG 307 po koncertě zůstala na první čtyři skladby Půlnoci a potom část odjela směr Brno,Pavel s Ivanem B. směr Praha .
Příjezd do Prahy po 2 hodině ranní......


http://www.penzionupitasu.cz/
Fotky z koncertu najdete na http://www.diblikphoto.com/251-Pulnoc-v-Sonove.html

----------------------------------------------------------------------------------------------------

21.1.2014 

Koncert  - Dvacet let před vrcholemV palác Akropolis

Tornádo Lue

Kapela,která vystoupila včera před Rudovousem.
Vystoupení společně s Rudovousem se uskutečnilo na rok,den a hodinu přesně jako před 20 lety...
Bratislavští Tornado Lue připomínají něco jako Velvet z poddunají,hra jednoduchá,syrová v některých písních se objevují prvky čardáše a swingu.
Zpě,kytara,bicí - Jana Tóthová.
Klavír - Juraj Hladný
Kytara - Pavol Murín

Více na http://www.diblikphoto.com/2112014-Tornado-Lue184.html

Rudovous

Jediná česká kapela s copyrightem na styl "rock'n'schrammel shrapnel chanson" oslavila v úterý 21. ledna své výročí na den přesně dvacet let od prvního koncertu a tak jako před 20 lety vystoupila s skupinou Tornádou Lue, tentokrát v obráceném pořadí....a že to bylo jako práskání bičem,podpořené slogany M.Čížka,např. ,,Dobří lidé mladí lidé".Myslím, že publikum ( které přišlo v hojném počtu ) si to užilo jak se patří a kdo nebyl,může jen zaplakat...
Ale další možnost,pokud to nebude dřív, v sobotu 15.2.2014 na akci Masopust- Únětice.
A závěrem,velké poděkování všem z kapely za možnost se zúčasnit a nafotit....Opravdu,díky moc kluci......

Více na http://www.diblikphoto.com/2112014-Rudovous---20-let-pod-vrcholem.html

--------------------------------------------------------------------------------------------------

20.1.2014

Pepa Lábus & spol. koncertoval v hospodě U prince Miroslava - proslavené nejenom nabídkou 20 druhů piv,ale i koncerty,které se konají pravidelně každé pondělí.

Zazněly nejen starší písně ( vždyt Pepa má na kontě již 5 desek ),ale i nedávná novinka Délka vteřiny,která byla natáčena právě v této hospodě. Zajímavostí je,že na natáčení se podíleli i hosté restaurace ( neherci ).... video najdete zde... http://youtu.be/DIwcuwBUDU4 

A pokud si kapelu chcete poslechnou, máte možnost jiz v neděli 26.1.2014 v Berouně ,sál České pojišťovny,kde vystoupí i Simeon Soul Charger ( USA ), Phil Shoenfelt ( UK ) a Pavel Cingl, Vladimír Mišík a Radim Hladík. Koncert začína v 19:00 hodin a myslím,že to bude pecka.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

18.1.2014

Kytarista kapely Hery Fotr ( a dalších formací ),žižkovský patriot a fanoušek Bohemians znamý pod přezdívkou " Loupák'' oslavil své čtyřicáté narozeniny ve společnosti přátel v hostinci u prince Miroslava,která je mimo dobré jídlo známá i nabídkou celkem 20 druhů piv na pípách.

 

Zahrály skupiny Strašidelný elektrik band , Messi a tak , Harmasan , Hery Fotr.

Netroufám si odhadnou, kdy nastal konec oslav , já jsem šel domů okolo jedné hodiny ráno,ale podle zpráv od některých návštěvníků a také podle toho,že někteří jsou stále ještě nedostupní...no zkrátka končilo to po páté a silní jedinci v Non stop baru.....

Loupaku přejeme hodně zdraví a ať ti to pořád tak dobře hraje..

více na http://www.diblikphoto.com/181-Narozeniny-Loupaka---40-let.html

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

12.1.2014

Chartistka a bojovnice za lidská práva Dana Němcová oslavila své 80.narozeniny v Rock Café Praha.

Akce se zúčasnilo mnoho známých osobností a to jak z politických kruhů,tak i z undergroundu.

K poslechu zahrála po 20 letech i skupina ,, Ženy ".

Gratulace a hodně zdraví.....

více na http://www.diblikphoto.com/121-Dana-Nemcova---80-let.html